We doen ons best om te zorgen dat activiteiten bij onze stichting voor iedereen een leuke en leerzame vrijetijdsbesteding is. We willen dat iedereen die lid is van onze stichting zich daar thuis en veilig voelt.

Toch kan het zijn de je in een situatie komt (grensoverschrijdend gedrag, een ongeluk of een sterfgeval) waarover je graag met iemand in vertrouwen wilt kunnen praten. Dit geldt zowel voor deelnemers, hun ouders als voor vrijwilligers. Voor dit soort situaties is er binnen ons groep een vertrouwenspersoon, uiteraard staan onze bestuursleden ook voor je klaar.

Zoals de naam ‘vertrouwenspersoon’ al zegt, wordt alles wat met de vertrouwenspersoon wordt besproken, vertrouwelijk behandeld. Dat wil zeggen dat niemand hoeft te weten wat er met de vertrouwenspersoon is besproken of dat er met de vertrouwenspersoon contact is gezocht. Andere mensen (bestuur, ouders, betrokkenen) worden alleen ingelicht als dat samen is afgesproken. Alleen als er sprake is van strafbare feiten dan zal er, in overleg, contact gezocht moeten worden met het bestuur. In ernstigere gevallen kan ze ook helpen bij een aangifte of het in gang zetten van het protocol ongewenst gedrag.

Binnen onze stichting is Miranda van Doesburg onze vertrouwenspersoon, zij is bereikbaar via miranda@gjvw.nl.